söndag, april 01, 2012

Jag tror inte att det är sant.....


Jag har skrivit en hel del om alla tokigheter som förekommer då det gäller bristerna i den svenska asyl- och migrationspolitiken. Allt fler har nu också börjat inse att det närmar sig ett totalt haveri och vissa kommuner vägrar också att delta i tokigheterna och allt fler journalister tar nu bladet från munnen och kallar sakerna för dess rätta namn.
Snabbjobb på Solvalla?
Men Aftonbladet är sig likt, där är man som strutsen som stoppar ner huvudet i sanden och det är kanske därför som inte Micke Nybrink m fl skriver något om de krav som framförts till ATG från statens representant i ATG:s styrelse.
Enligt uppgift kräver man från statens sida att minst ett och kanske två av V86-loppen på Solvalla varje onsdag skall utgöras av kamelridning och att det hela skall introduceras veckan innan Elitloppet i år.
Kamelerna har varit på plats sedan årsskiftet och enligt uppgift har de inte haft några problem med den svenska vintern.
Man tror ju inte att det är sant, är inget heligt längre i vårt land längre? När skall jag vakna ur denna mardröm?
Kameler på vinterbete
Syftet är, som det beskrivs i ett ännu inte offentliggjort förslag, att sprida mångkulturen även inom detta område då man därigenom kan nå en publik som annars är svår att få kontakt med. Syftet är vidare att säkerställa att många av de somalier som varken kan läsa eller skriva skall få arbete som kamelskötare och kamelryttare på Solvalla och på sikt kunna lära sig att arbeta som hästskötare.
Syftet är vidare att det skall öppna möjligheterna för människor från andra kulturer att kunna spela på hästar (kameler) på samma villkor som infödda svenskar.
Det hela skall i första hand ses som en försöksverksamhet, om jag förstått det rätt. Men om det faller väl ut skall det sedan successivt införas på så gott som alla landets permanenta travbanor med undantag för några av de nordligaste banorna.
Jag bara undrar, vad kommer sedan då? Strutsar och åsnor?  

Inga kommentarer: