onsdag, december 12, 2012

Besök från Sverige....



Vi har haft Sverigebesök två dagar vilket piggat upp lite. Choy och smågrabbarna Gajj och Michelle har hälsat på i samband med Choys besök hos hennes familj. De bor i en liten by mellan Buriram och Surin ca 30 kilometer från vårt hus i Surin. Vad jag förstod så hade föräldrarnas hus drabbats i samband med stormen i höstas och bland annat så hade delar av taket blåst av. Det hände i många byar i närområdet och då 98 procent av husägarna inte har några försäkringar är man beroende av att barnen kan bidra med en slant för att återställa byggnaderna i beboeligt skick. Samtidigt är det viktigt att ha koll på att pengarna går till det de är avsedda för och Choy var hemma för att se till att det blev ett nytt tak på kåken och ingenting annat.

Michelle, Gajj och Zippo
Micke hade fullt upp med snöskottningen hemma i Svartvik så han kunde inte följa med den här gången. Samtidigt så kanske det var lite avkoppling för honom då det var två energiknippen som hälsade på. Zippo brukar inge respekt men här fick han vika ned sig, han tillät faktiskt att sexåringen försökte rida på honom och efter en dags busande tillsammans var alla tre trötta. Den andra dagen drog Zippo sig lite tillbaka – man kan ju inte tillåta vad som helst.

Efter fjorton dagar med nudlar och annan thaimat så uppskattade grabbarna spagetti och köttfärssås. På frågan om de inte ville stanna i Thailand svarade de samstämt att de måste hem för tomten skulle snart komma. Jag fick dessutom höra av den yngste att han hyste starka misstankar om att tomten i själva verket var hans pappa.   

Inga kommentarer: