måndag, december 31, 2012

Nyårsafton 2012....



Så är vi inne på årets sista dag. Knappt är julen utstädad innan det är nyårsafton. Det blev ett ganska hyffsat julbord innan det var klart. Jag lyckades till och med få tag i en liten skinka, visserligen en lättrökt variant men ändå en skinka. Kallrökt lax från Norge hade jag också lyckats uppbringa. Köttbullar, revbensspjäll, lite olika sorters wienerkorvar och en och annan thairätt fanns också med på bordet.
Måltiden intog vi i trädgården och vi började vid fyratiden och höll på till efter midnatt. Vid det laget var nog kanske en och annan granne trött på våra julsånger som strömmat ur datorn hela kvällen. Det var väl tilltaget, och tur var väl det då människor kom, åt, drack och gick mest hela tiden.
Zippo hade dagen till ära fått några ben att gnaga på så att vi andra skulle få äta i fred. Annars får man inte en lugn stund.
På juldagen besökte vi Oasis, en norskägd restaurang som ligger vid busstationen där Christer och jag spädde på maginnehållet med varsin pytt i panna.
På tisdag åkte Christer och Noj tillbaks till Khorat och då blev det lite tomt. De hade bokat tågbiljetter men när de kom till järnvägsstationen fick de beskedet att tåget var inställt på grund av tekniska problem så de fick ta bussen i stället.
Sedan har det varit en kort återhämtningsperiod och uppladdning av batterierna inför kvällens övningar. Vi har bokat bord på en av de bättre restaurangerna i stan. Det blir lite internationellt stuk med australiensare, thailändare och svenskar.
Thailändare är mycket för fyrverkerier och smällare vilket är ganska irriterande när det smäller hela tiden. Det är rejäla smällare. Tryckvågen gör att billarmet går igång när de kastar ett knallskott på gatan. Men det värsta är att Zippo lider av smällandet så när det är som värst får han komma inomhus.

Nedan följer ett bildkollage från julafton och juldagen. 

Ni vill inte veta vad det här består av
Mijo lägger sista handen vid julbordet


På Restaurang Oasis på juldagen

Vad glad man kan bli av lite pytt i panna

Inga kommentarer: