onsdag, maj 01, 2013

Nu kör man över kommunernas självstyre...



Nu börjar Sverige mer och mer likna en diktatur. Får Alliansen och Miljöpartiet som de vill så kommer Sveriges kommuner att tvingas ta emot asylsökande ensamkommande barn även om man inte har någon överenskommelse med Migrationsverket. Man föreslår att denna ändring skall gälla från den 1 januari nästa år.

Då skall man veta att Sverige har mer än dubbelt så många asylsökande ensamkommande barn som Norge och Finland tillsammans. Detta kan förmodligen bero på att man i våra nordiska grannländer ålderstestar denna kategori vilket inte görs i Sverige. Vid de ålderstester som genomförts i Norge och Finland har man kunnat konstatera att mer än hälften av de testade varit över 18 år. Skulle ålderstester genomföras i Sverige så skulle sannolikt tillströmningen sjunka med över 50-60 procent även här och då skulle inga kommuner behöva tvingas att ta emot dessa ”barn”.

Nu skall Migrationsverket ges möjlighet att köra över kommunerna när det gäller att kunna bedöma tillgången på bostäder och utbildningsmöjligheter.
Osökt dyker tanken upp om att detta är ett första steg att avskaffa det kommunala självstyret. På så sätt skaffar staten sig oinskränkt makt att driva igenom det mångkulturella samhällsexperimentet oavsett vad folket tycker.

Men när har dessa självgoda och arroganta politiker frågat sina väljare vad de tycker? Det här skulle heller aldrig kunna genomdrivas om den svenska journalistkåren gjorde sitt jobb.

Inga kommentarer: