fredag, oktober 25, 2013

Ny köksinredning levererad...



I dag fick vi den nya köksinredningen levererad. Det är samma stuk som på IKEA:s prylar, de levereras i delar som skall sättas ihop på plats. Skillnaden är dock väsentlig då man i Thailand kör hem paketen, skickar med två montörer som demonterar den gamla inredningen och monterar den nya samt tar med sig allt emballage.

Montering pågår
Det blev lite extra besvärligt med demonteringen då vi hade en stenskiva som man hade limmat vid montering av den gamla inredningen.
Men det löste sig till slut och efter några goda råd från mig fick man loss skivan utan att den skadades.

Vi har tidigare lämnat in våra anspråk till försäkringsbolaget avseende taket i badrummet och nu fyller vi på med kostnaden för den nya inredningen. Det är med en viss spänning jag ser fram emot försäkringsbolagets besked. 
Man lär nog skriva ned värdet på den gamla inredningen så att den eventuella ersättning som vi får blir säkert reducerad. Två skåp och två lådhurtsar kostade tillsammans 16 400 bath inklusive demontering, montering och bortforsling av emballage.

Medan jag skrev detta inlägg så fick jag besked från Toyota att de tar emot bilen den 29 oktober för att åtgärda kvarstående problem. Förhoppningsvis klarar de detta på en eller två dagar då det är ganska besvärligt att vara utan bil.

Inga kommentarer: