onsdag, december 25, 2013

Julafton i främmande land....



Det blev en liten men trevlig tillställning igår på julaftonen med julbord på gräsmattan. Christer och Noj kom från Korat och Mijo var hemma från Bangkok och deltog tillsammans med pojkvännen. Mort kunde inte vara med då hon är i Bangkok tillsammans med sin make och barnen och unge herr’n var upptagen på annat håll.

Med var också Zippo som är lite svår att hålla ordning på då dofterna från julbordet når hans nos. Det blev en grön jul, som det alltid blir här nere men vi fick till lite julstämning med hjälp av en plastgran, några blinkande lampor men framför allt av de julsånger vi spelade upp från you tube. Vi varvade med internationella och svenska sånger och stämning var hög trots att vi bara var sex personer.

Thailändarna själva firar inte jul i någon större utsträckning utan lägger all energi på nyårsfirandet och då kommer så gott som alla utflugna familjemedlemmar hem till städerna och byarna på landsbygden. Det är den helg när trafiken är som livligast men tyvärr också den helg när trafikolyckorna skördar flest offer. Att det är på det viset förstår man efter att under elva år ha färdats på de thailändska vägarna.

Sent på kvällen fick vi strömavbrott och den här gången berodde det på en av automatsäkringarna i vår gruppcentral och jag kunde fixa till det provisoriskt och idag på morgonen kom en kille som kan lite av varje och han bytte ut säkringen och det varde ljus igen.
 
I morgon kommer Carin och Christer från Österro, utanför Sundsvall, och hälsar på vilket vi ser fram emot.

Inga kommentarer: