tisdag, december 10, 2013

Om det hände i Sverige...



Om jag försöker omsätta det som händer Thailand för närvarande till svenska förhållanden skulle det kunna se ut på följande vis.

Någon samhällsdebattör, eller vad man skall kalla dem, typ Alexander Bard, Jonas Gardell eller Alex Schulman får med sig rödvinsvänstern, majoriteten av den svenska journalistkåren, radikalfeministerna och twittermafian i en demonstration mot den sittande regeringen.

Demonstrationerna börjar relativt lugnt men urartar då den fascistiska vänstergruppen AFA tar till våld mot oliktänkande och angriper regeringsbyggnader och migrationsverkets lokaler runt om i landet. Polisen gör ingenting för att stoppa det som nu utvecklats till rena kravaller utan delar i stället ut rosor till demonstranterna. Några militära resurser att sätta in saknas då det svenska försvaret sedan länge avskaffats. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet lämnar riksdagen och gör gemensam sak med demonstranterna.

Statsministern upplöser riksdagen och utlyser nyval vilket inte tillgodoser demonstranternas krav. Man kräver istället genomgripande förändringar i det demokratiska valsystemet och anser att allmänna val har spelat ut sin roll. Istället skall ett folkligt råd, bestående av kändisar, experter och representanter för Afrosvenskarnas riksförbund, EXPO, Muslimska mänskliga rättighetskommittén, ROKS och olika vänsterorganisationer m fl inrättas. Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och kritik mot den svenska invandringspolitiken skall fortsättningsvis inte tillåtas. Ledaren för det folkliga rådet skall utses av Aftonbladets kulturredaktion.

En domstol kommer fram till att ett omfattande valfusk och korruption gjorde att Alliansen kunde komma till makten och en häktningsorder utfärdas för ledarna i de partier som ingår i Alliansen.

Detta är, som alla förstår, en ren utopi då Sverige är en stark demokrati – eller?

Inga kommentarer: