söndag, december 14, 2014

Så har ytterligare en vecka lagts till handlingarna….


Förra fredagen var det farsdag här i Thailand. Farsdag infaller på konungens födelsedag och morsdag på drottningens födelsedag. Jag blev uppvaktad av Yayas barn medan mina egna ungar som vanligt inte gav ett livstecken ifrån sig.


I måndags var vi upp till Chong Chom och ”julhandlade” lite. Vi var också över till O’smach som ligger på den Kambodjanska sidan om gränsen. Förutom marknaden finns där också två casinon. Spelarna kommer dock till en mycket övervägande del från Thailand. Thailändare älskar att spela men det mesta är förbjudet i Thailand. Man får inte spela kort om pengar ens i slutna sällskap. Men i en och annan by finns arenor för tuppfäktning och där satsas det friskt trots förbud.


I onsdags deltog vi i ett välgörenhetsprojekt för eleverna i Baan Tungroong School. Det var representanter för stora företag som Toyota, IQ Moderntrade och Thai Watsadu som bidrog ekonomiskt samt ett antal privatpersoner som bidrog med drycker, bakverk och undervisningsmateriel mm. Thailands Chanel 8 förevigade tillställningen och som under påföljande dag visades i nyhetssändningarna.


I fredags var jag på sjukhuset för diverse provtagningar. Det var med viss oro jag bestämde mig för besöket då jag inte känt mig speciellt alert under den senaste tiden. Under drygt ett år har jag haft problem med trombocyterna och värdet har avvikit mycket från referensvärdet. Blodtrycket har också varit i högsta laget vilket läkarna hemma påstått är normalt då man blir äldre. Här är det inga långa väntetider. Största delen av tiden bestod i väntan på provsvaren. Hela proceduren tog ca två timmar och kostade mindre än 500 kronor i svenska pengar.


Proverna var hur bra som helst, alla svar låg inom referensvärdena och blodtrycket var 108/70. Tänk ändå vad en blodtrycksmätare, några centiliter blod och en piss-skvätt kan berätta om kroppens tillstånd. Men jag känner mig fortfarande hängig och trött. Även om jag är relativt bra i höften kan jag inte motionera i den omfattning jag skulle vilja. Motionsaktiviteterna inskränker sig till en tur på motionscykeln och lite träning i gymmet fyra till fem dagar i veckan.
 
Igår firade vi vår åttonde bröllopsdag men eftersom det var V75 på kvällen så blev det ett lugnt firande. Någon ordning på prioriteringarna måste man ju ha.

Inga kommentarer: