onsdag, december 03, 2014

Dagen efter



Så här dagen efter Sverigedemokraternas offentliggörande av sitt beslut angående hur man avser agera i dagens omröstning gällande förslagen till statsbudgeten skulle man kunna travestera några rader i Internationalen.

Det dånar uti rättens krater,
snart skall utbrottets timma slå.
Störtas skall det gamla snart i gruset.
Slav, stig upp för att slå dig fri!

Jag tror de flesta av oss är klarsynta nog att inse att hela ansvaret för den uppkomna situationen vilar på statsminister Löfvens axlar. Det är statsministerns ansvar att se till att han har stöd för budgetförslaget innan de framläggs för riksdagen. Där har det brustit hos statsminister Löfven. Att sedan skylla ifrån sig och pådyvla andra ansvaret för detta misslyckande är näst intill obegripligt. Att Centerpartiet och Folkpartiet vägrat att ta emot den ”utsträckta handen” har varit klart sedan länge och att förvänta sig att SD
skall följa praxis då övriga partier inte följt praxis i andra frågor tyder på en uppseendeväckande brist på självinsikt. Sverigedemokraterna har bland annat, trots att man är riksdagens tredje största parti, inte tilldelats några ordförandeposter i utskotten och man har utestängts från kvittningssystemen. Det blir lite ”hut går hem” en sån här gång.

Nu sitter man riktigt i rävsaxen, efter att ha målat in sig i ett hörn, då man lovat att inget samarbete skall ske med Sverigedemokraterna. Statsminister Löfven har hitintills svikit det ena vallöftet efter det andra, främst för att gå det extremistiska Miljöpartiet till mötes. Bromma flygplats hänger löst och förbifart Stockholm har lagts på is, vilket enligt media, kostar runt fyra miljoner per dag. Då kanske det kan vara dags att ta bort peststämpeln från Sverigedemokraterna och börja samarbeta för landets bästa.

I natt har pennorna gått röda hos ledarskribenter runt om på landets tidningar och jag kan bara konstatera att de flesta av dem har skrivit sina ledarstick i ren affekt.  Många hade nog mått bra av en natts sömn innan de satt sina åsikter på pränt. Invektiv som rasister och främlingsfientliga har åter dammats av och man lägger på många ledarsidor hela ansvaret för den uppkomna situationen på Sverigedemokraterna. Jag och många med mig som kan se klart på saker och ting, konstaterar bara att det inte är Sverigedemokraterna som gjort det svenska parlamentet till lekstuga det har sjuklöverpartierna ensamma lyckats med genom sina barnsliga beteenden när det gäller förhållningssättet till det enda partiet i riksdagen som förespråkar en ansvarsfull invandringspolitik. En politik som tar hänsyn till vår förmåga att på ett humanitärt sätt ta emot flyktingar och då tvingas man tala om vilka volymer det handlar om.
Sverige har tagit ett mycket stort ansvar hitintills när det gäller flyktingmottagandet och har absolut ingenting att skämmas för när våra resurser har nått taket.

Inga kommentarer: