tisdag, april 20, 2010

I byn går livet sin gilla gång...

Ibland tänker man inte efter före och då får man stå sitt kast. I ett svagt ögonblick lovade jag Yaya att kakla hennes badrum hemma i byn. Ganska korkat egentligen när man kan få det gjort för 150 bath om dagen. Snett och vint gör ju inte att det går som på räls heller. Grannarna tror säkert att det beror på snålhet men själv är jag på det klara med att dumhet ligger betydligt närmare sanningen. Sedan har man ju sett resultat av kakeljobb utförd av inhemsk arbetskraft (se bild). Förhoppningsvis skall det i alla fall bli lite stil på badrummet då jag är färdig.
I övrigt så har vi skördat någon form av rotsak, det mesta hade dock råttorna gnagt i sig. För att uttrycka det milt så var det inget lyckat projekt.
Kokospalmerna har fått stryka på foten i veckan som gick för nu skall andra fruktträd planteras. Mango, pomelo, papaya, lime, ananas och durian skall växa där palmerna stod. Nedtagningen av kokospalmerna var inte det enklaste, det var många engagerade och ändå föll de lite hipp som happ. En av trädfällarna klättrade upp i palmen och fäste ett rep runt stammen ca 7-8 meter från toppen, sedan var det en som högg och två som sågade och resten drog i repet för att få palmen att falla åt ett visst håll. Som tur var hände ingen olycka i alla fall.

Inga kommentarer: