måndag, april 05, 2010

Demonsrationerna går vidare...

Diskussionerna mellan Premiärminister Vejjajiva och representanter för demonstranterna har inte lett till några lösningar. Demonstranterna kräver att parlamentet skall upplösas och att nyval utlyses.
Premiärministern har gått så långt att han erbjudit sig att utlysa nyval i slutet på året, ett år innan hans mandatperiod löper ut. Han menar att läget för närvarande är för oroligt för att man skall kunna gemomföra ett val.
När än ett nyval sker så är den sittande regimen sannolikt chanslös att vinna i ett ärligt val där varje röst är värd lika mycket.
I helgen har tiotusentals demonstranter åter strömmat in i centrala Bangkok och trafiken har ännu en gång lamslagits. Man har även blockerat stora köpcentra vilket tvingat många varuhus och gallerior att stänga.
I lördags skärpte myndigheterna tonen genom att åberopa en speciell lag som gör att man kan införa ett slags undantagstillstånd. Man satte också upp en tidsfrist till klockan 21.00 på lördagskvällen vilket demonstranterna struntade i.
Frågan är hur länge man kan tolerera detta då blockaderna av större vägar, genomfartsleder och köpcentra ställer till stora problem för de som bor och vistas i Bangkok.
Av Bangkok Posts nätupplaga idag uppges demonstranterna ha stormat valkommissionens byggnad i regeringskvarteren under dagen, så de som hoppats på en nedtrappning blir säkert besvikna.

Inga kommentarer: