onsdag, april 07, 2010

Nu börjar det bränna till.....

Nu har det spårat ur, nu verkar det vara slut på de fredliga demonstrationerna. Idag har de så kallade rödskjortorna stormat parlamentet och regeringen har tvingats lämnat Bangkok. Undantagstillstånd är nu utlyst i huvudstaden och dess närmaste omgivningar, det meddelade premiärministern innan han lämnade Bangkok. Undantagstillståndet innebär bland annat att ledarna kan gripas och att polis och militär får långtgående befogenheter.

Demonstranterna har nu lämnat parlamentsområdet. Hitintills har dock inga gripanden skett och säkerhetsstyrkorna har heller inte försökt skingra de tiotusentals demonstranterna med våld. Detta trots att protesterna har lett till att många hotell och shopingcentra inte kunnat hållas öppna.

Det är ingen tillfällighet vilka som drabbats utan en genomtänkt strategi från demonstranternas sida, man slår mot den ekonomiska eliten i Bangkok. Bland annat så har området kring Siam Square lamslagits.

Fortsättningen lär bli intressant.

Ännu är man ju långt ifrån det kaos som gulskjortorna ställde till när man ockuperade regeringsbyggnaderna och stängde flygplatserna i Bangkok.
Ledarna för de demonstrationerna har inte heller gripits och ställts inför rätta för den skadegörelse som drabbade Bangkok vid det tillfället.

Inga kommentarer: