måndag, april 19, 2010

Spänt läge i Bangkok.....

I går, söndag så samlades tusentals regeringstrogna demonstranter vid Victory monumentet där man uppmanade myndigheterna att ta i med hårdhandskarna mot de s k rödskjortorna. Samtidigt så planerar rödskjortorna att starta ett demonstrationståg längs Silom Road mot Bangkoks finansiella kvarter.

Det som från början sågs som en liten opinionsyttring och något som snabbt skulle ebba ut har nu utvecklats på sämsta tänkbara sätt för den sittande regeringen och frågan är väl hur länge de kan klamra sig fast.

Säkerhetsstyrkor har även försökt gripa ledarna för demonstrationerna och bland annat så gick man till attack mot ett hotell i norra Bangkok i fredags men de sex ledare som fanns på hotellet lyckades ta sig därifrån utan att gripas.

I dag har elitförband besatt området runt Bangkoks finansiella kvater och man har rullat ut mängder av taggtrådshinder i syfte att hindra rödskjortorna från att ta sig fram.

Ännu har dock inga inbrytningsförsök eller andra aktiviteter genomförts. Demonstranterna har, framför allt efter konfrontationerna där mer än 20 personer dödades, uttalat att man inte kommer att ge sig om inte parlamentet upplöses och nyval utlyses.

Fortsättning följer…

Inga kommentarer: