lördag, februari 05, 2011

Inga sjöar att ösa ur direkt...

Sossarnas valberedning har oförtrutet jobbat vidare och i torsdags presenterade man en lista på de krav partidistrikten vill att den kommande partiordföranden ska leva upp till. Den här gången finns inte ett ord nämnt om vilket kön vederbörande skall ha. Men av kraven framgår tydligt att det handlar om en person med ballar av stål.
Man kan väl knappast påstå att kraven är helt tydliga, vad menas egentligen med ”att utveckla partiorganisationen” och varför finns inga krav på förnyelse och anpassning av politiken till den tid vi lever i?
Man är dock tydlig när man fastslår att en riksdagsplats inte är något krav och att den kommande partiledaren skall vara beredd att leda partiet i flera kommande val, inte bara 2014.
På mig verkar kraven passa bäst in på Per Nuder.
Den gamle buffelns inhopp i debatten, där han säger sig se många kandidater till posten, tycker jag också talar för Nuder.
Nu är bara frågan är hans nej är ett verkligt nej eller har det bara varit ett spel för galleriet?
Står han på sig och vidhåller att han inte är intresserad så står socialdemokratin inför ett mission impossible.
Jag är inne på att Nuder kommer att övertalas och ställer upp innan det är klart. Han står i elva gånger pengarna hos vadslagningsbolaget Ladbrokes.com, ett odds som kommer att sjunka som en gråsten ju närmare kongressen vi kommer.
Säga vad man vill men det är en spännande tid vi står inför.

Inga kommentarer: