fredag, december 02, 2011

Med sådana vänner behöver man inga fiender...


Björn Rosengren, den före detta näringsministern och Landshövdingen, numera ståndsmässigt boende på Arnöbergs Herrgård på Arnö i Mälaren, har varit ute och pladdrat igen.
Senast det begav sig var i september 1999 i samband med pågående fusionssamtal mellan Norska Telenor och Svenska Telia. Då sa han ”Norrmännen är ju egentligen den sista Sovjetstaten. Det är så oerhört nationalistiskt…allt är politik”. Det var ett yttrande han fick be om ursäkt för.

Då liksom nu trodde han att inspelningsutrustningen var avstängd.

Den här gången har han berättat att han haft de före detta socialdemokratiska ministrarna Thomas Östros och Sven Erik Österberg på middag varvid man hade diskuterat det "Socialdemokratiska partiets förfall". På journalistens fråga om man kom fram till någonting svarade Rosengren ” Juholt måste ju gå”.
Han är även känd för citatet ”Framgångsreceptet är en socialistisk retorik men en borgerlig politik”. Detta lyckades han kläcka ur sig vid en intervju i Axess TV så sent som 2008.
Det är bara att konstatera att den mannen har ett stort överföringsproblem mellan sin lilla hjärna och sin stora käft, grodorna hoppar tämligen fritt.

Det lutar nog ändå åt att Juholt kommer att ramla av vagnen oavsett att han själv tycker att han är rätt ledare för partiet. Som det är nu så drunknar de politiska frågorna i turerna kring Juholts vara eller inte vara. Jag läste någonstans att han inte kunde avsättas då han är vald av kongressen. Skall man vara riktigt ärlig så tillsattes han av en liten klick, nämligen av partiets valberedning. Kongressledamöterna hade sedan bara att bekräfta detta faktum. Sådan är demokratin i ett av våra största demokratiska partier. 

Inga kommentarer: