fredag, december 02, 2011

Debatt om invandringen....


Annie Lööf
I gårdagens Aktuellt möttes SD:s Jimmie Åkesson och C:s Annie Lööf i en duell där invandringsfrågan spelade en central roll. Skillnaden mellan de båda var att Åkesson svarade på frågorna och klargjorde SD:s ståndpunkter i en rad frågor medan Annie Lööf gled och hade svårare med trovärdigheten.

Den svenska slaskpressen (som i en nyligen genomförd undersökning har ett historiskt lågt förtroende) brukar titt som tätt låta läsarna rösta om vem som vann debatten. Den här gången var det så uppenbart att Åkesson stod för trovärdigheten och framförde åsikter som delas av en stor del av befolkningen, att man inte kommer att genomföra någon röstning.
Det kanske är lite mer anmärkningsvärt att man inte ens kommenterar debatten, men sådan är den svenska slaskpressen.

Jimmie Åkesson
Det står väl tämligen klart för de flesta att man inte klarar av att lösa arbetslösheten i Sverige genom att ta hit fler invandrare, det borde ju varenda människa begripa. Annie Lööf tillstod dock att man satsade på arbetskraftsinvandring i första hand, på människor som vill arbeta och betala skatt och integreras i det Svenska samhället.
Åkesson menade att man redan passerat gränsen vad gäller antalet invandrare och att den svenska välfärden har blivit lidande på detta. Man skär ned på det mesta och överallt runt om i Sverige blir vården, skolan och omsorgen om de äldre lidande då alltmer av det ekonomiska utrymmet går åt till försörjningsstöd åt arbetslösa invandrare.

Inga kommentarer: