söndag, april 15, 2012

30 grader i februari....

Tjej eller kille?
Det är med ett visst intresse jag har följt dramaserien ”30 grader i februari” men kan väl ändå inte, efter mer än tio år i Thailand, säga att jag känner igen alltför mycket av det. Två av karaktärerna tycker jag dock att man lyckats ganska bra med, nämligen Bengt och Glenn. Bengt personifierar den svenska skitstöveln i allt väsentligt och väcker inte sympati hos någon. I regel ser eller hör man inte mycket från förebilderna, då de i regel visar andra sidor offentligt. 
Tjej eller lille?
Däremot vimlar det av ”Glennar” på de flesta turistorterna, ”Glennar” som är så naiva att jag inte trodde att det fanns på kartan.  Godtrogna och aningsklösa västerlänningar som helt verkar ha tappat kontakten med verkligheten efter att ha hittat ”kärleken” med stort K. Man kan riktigt se hur den amorösa entusiasmen lyser i ögon på många av dem.
Att det mer handlar om plånboken och dess innehåll än några djupare känslor eller känslor över huvud taget gäller nog i mer än nittio procent av dessa kontakter, vilket gått dessa blåögda och lättlurade herrar förbi.
Tjej eller kille?
De flesta av de flickor de möter har i regel varit med ett tag och vet hur man skall krama den sista bathen ur farangerna och många tigger, rent ut sagt om att bli lurade och beter sig som några existentiella nitlotter.
Jag är personligen bekant med flera killar som blivit grundlurade men det märkliga är att flera av dem inte kommer till insikt om att de blivit blåsta.
Med tanke på Glenns förälskelse så är det nog så att många kan ha svårt att skilja på en flicka och en katoey, speciellt efter några öl eller drinkar. Det kan man ha en viss förståelse för om de dessutom kommer i kontakt med dem för första gången. 
Katoey eller ladyboy är den thailändska benämningen på ”flickor” som är födda som män. Beroende på ekonomiska förutsättningar har de sedan förändrat sin kropp genom hormonbehandlingar, silikonimplantat och operationer. 
Här finns tre foton. Vad tror du själv? Kommentera gärna.

Inga kommentarer: