tisdag, maj 20, 2014

Militären ingriper igen.....



Idag, tidigt på morgonen, meddelades att militären infört undantagstillstånd i hela Thailand. Från militärens sida har också framhållits att det inte är fråga om en militärkupp utan en åtgärd för att bringa ordning och reda få slut striderna mellan de regeringstrogna och regeringskritiska fraktionerna.

Även om införandet av undantagstillstånd kom plötsligt och oväntat så har nog många haft på känn att det till slut måste hända något.

Efter Yingluck Shinawatras avgång har expeditionsministären letts av Niwattumrong Boonsongpaisan. Men den uppkomna situationen har gjort att landet för närvarande saknar politisk ledning.
 
Medlemmar i senaten har ställt krav på att Niwattumrong Boonsongpaisan skall avgå vilket han avisar och efter vad jag förstår så följer han bara konstitutionen. 

Teoretiskt så är det väl bara ett allmänt val som skall kunna ändra på den aktuella situationen. Men teori och verklighet är inte något som går hand i hand i Thailand, då ett nyval med stor säkerhet skulle innebära att Shinawatras parti kommer i regeringsställning igen även om hon själv är diskvalificerad att leda en ny regering.

Fortsättning lär följa.

Inga kommentarer: