onsdag, maj 28, 2014

På resande fot...



På vår resa till Sverige kom vi igår morse till Bangkok. Tåget var två timmar försenat vilket inte hade någon betydelse för vår del då vi inte hade något speciellt inplanerat under dagen. I taxin kunde vi notera att allt var sig likt i Bangkok.  Samma trafikkaos som alltid och av den militära statskuppen märktes ingenting.

Väl på hotellet blev vi dock medvetna om det undantagstillstånd som gäller. Eftersom vårt flyg inte avgår förrän strax efter klockan två i natt ville vi ha en transport från hotellet till flygplatsen kl 22.00 vilket visade sig inte vara genomförbart då chauffören måste vara tillbaka på hotellet innan utegångsförbudet träder i kraft klockan 22.00. Så det blir till att vänta många timmar på flygplatsen.
Jag förstod då hur utegångsförbudet slår mot många människor och deras ekonomi. Nattmarknaderna hinner knappt öppna innan de måste
Kaputt förbindelse
stänga. Restauranger och nöjesställen som normalt har sin bästa tid sent på kvällen är igenbommade och nattfjärilarna lär vara nära personlig konkurs då presumtiva kunder inte får lämna hotellen efter 22.00.

I morse vaknade vi av en explosion och första tanken var att en bomb detonerat utanför hotellet. Det visade sig efter en stund att det var en transformator alldeles utanför hotellet som kortslutits. Enligt personalen på hotellet berodde det på att en stor råtta kommit åt flera faser samtidigt. Det var i alla fall en sjudjävla smäll och den fick flera konsekvenser. I duschen fanns inget vatten då pumpen inte fungerade och vi fick några flaskor med vatten för att fixa morgonhygienen. Hissen fungerade naturligtvis inte heller och då är det ingen höjdare att bo på den sjätte våningen. I matsalen kunde man inte rosta brödet men som tur är så använder man gas för matlagningen så vi behövde inte förbli hungriga. Det visade sig också att hotellets reservaggregat bara räckte för nödbelysningen vilket fick till följd att internet slutade fungera.
Detta hoppas vi slippa

Några timmar senare var allt åtgärdat och framför allt så fungerade Internet igen och jag kunde fortsätta analysen av dagens V75-omgång på Åby.

Under eftermiddagen har vi också nåtts av oroande information om tågförseningar norr om Stockholm. Nu håller tummarna för att vi inte skall behöva åka buss mellan Arlanda och Uppsala också. Jag tycker att det både räcker och blir över med bytena i Gävle och Söderhamn. Men det är ju helgdag i morgon så SJ kanske sparar felavhjälpningen till fredag för att slippa betala OB-tillägg. Ingenting förvånar mig då det gäller SJ.

Nu väntar vi bara på transporten till flygplatsen.

Inga kommentarer: