lördag, maj 10, 2008

V75 på Dannero

Lätt eller svårt, hög eller låg utdelning? Förra gången såg det enkelt ut i förväg men när röken lagt sig fanns endast en kupong med sju rätt kvar.
Omgången på Dannero ser också lätt ut på förhand och även om jag varit ute och cyklat när det gällt svårighetsgraden två gånger på slutet, så tror jag att det blir en favoritbetonad rad i dag.
Det har varit svårt att få information inför den här omgången. Eftersom ATG har valt att köra en extra V75 omgång på torsdag så har allt som skrivits handlat om den. Å andra sidan är den information jag slutligen har haft tillgång till väldigt färsk.
Så här innan tävlingarna startar så ser det ut som om Robert Bergh och Björn Goop blir dagens nyckelkuskar. Robban jagar sin första V75 seger i år och Björn leder kuskligan i överlägsen stil. Bland toppkuskarna så saknas Erik Adielsson, Tomas Uhrberg och Åke Svanstedt.
Bilden föreställer Robert Bergh och Mac Kindley vid en seger under fjolåret. Foto: Mara Holmén

Kommentarer, lopp för lopp.

Avd 1. Omgången inleds med en jättefavorit i 1 Meadow Zoot. Han står i en klass för sig i det här sällskapet. Några spekulerar i att spåret kan bli en fälla – glöm det.

Avd 2. Här är det väl högst troligt att Robert Bergh får sin första V75-seger i år med 2 Simb Tyrant. Jag tror att spåret kan vara ett större problem än motståndarna, det har varit lite väl många galopper. 11 Sharif Zon har ett besvärligt utgångsläge och 1 Keena Frontline är ojämn i prestationerna men med en bra dag så är hon inte avsågad – ledningen eller rygg ledaren? Resten skall inte utgöra något allvarligt hot mot Robbans häst. Spik eller lås med tre hästar är frågan?

Avd 3. 4 Citation är en motiverad favorit och kommer han till ledningen får de andra sikta in sig på andraplatsen. Värst emot är 7 Lovebite och 5 Triton Sund. 3 Amour Ami gjorde ett blekt intryck senast och måste vara kraftigt förbättrad om han skall räknas bland segerkandidaterna. Robban hävdar att det berodde på banan och lovar att han skall försöka köra i ledningen och är oväntat optimistisk. Det kanske inte är helt fel att spika Citation.

Avd 4. I nordisloppet ståtar 5 lappfaxen med fem årssegrar. 4 Ymse var trea i årsdebuten, vann loppet gjorde 8 Stamping men han står 20 meter sämre till nu. För min del blir det många streck utöver de två nämnda. 6 Myllarfax var bra i fjol och skall nog inte räknas bort och i övrigt får det bli hästarna 9 t o m 15.

Avd 5. Här startar ännu ett spikförslag, 2 Balder Exclusive. 5 Hunted Man har svarat för fina insatser i hårda gäng och får nu Björn Goop i Sulkyn och utgör främsta hotet. 3 Max Hönez och 4 Atlet Sund är väl inte heller helt borta. 3 Max Hönez tar nog hand om ledningen och släpper knappast om Björn försöker överta. Till kantbollar får nog 9 Squirtle och 10 O´brian Index räknas. Ju mer jag funderar så kan det vara en eller många.

Avd 6. Dags för Robert Bergh att ta den andra V75-segern under dagen med 1 Mac Kindley? Två lopp i kroppen och ett enklare motstånd än senast på Örebro. 2 Timetosaygoodbye och 10 Global Index är väl de som i första hand skall försöka göra livet surt för Robban. 6 Sun Power C.G. vann från utvändigt ledaren senast och imponerade, han kan säkert överraska igen. 11 Born To Dance är en bra häst men har otur med spåren, det behövs en hel del tur från det här läget om han skall lyckas få nosen först. Jag är osäker på om Robban kan svara ut 2 Timetosaygoodbye från början men jag tror inte att spåret skall ställa till några bekymmer för Robban. 1 Mac Kindley kan var en vettig spik

Avd 7. Klass II fösöket är nog omgångens mest öppna lopp. Om 1 Mo Brynolf är snabb nog att hålla upp ledningen så är mycket vunnit. 4 Leonas Yeti ,5 Stormy Sand, 2 Elis Ride och 6 Easter Island är de värsta hoten. 8 Marwin och 10 Bearlee Life får ses som fidusar. Jag utfärdar en liten varning för 8 Marwin .

Inga kommentarer: