lördag, maj 24, 2008

Solvalla den 24 maj 2008

Förra veckan var det inte mycket som stämde. Det som såg lätt ut i förväg blev riktigt svårt innan det var klart. Det blev inte en krona tillbaka på något av spelen.
Nu är det nya lopp och nya chanser och även om det ser favoritbetonat ut så kan det nog bli en hyfsad utdelning.

Det har körts 21 omgångar hitintills i år och vid sju tillfällen så har utdelningen varit sjusiffrig eller högre. Två omgångar har delat ut mer än 900 000 kr och vid sex tillfällen har utdelningen varit lägre än 20 000 kr.

Har det varit lätt eller svårt? Klart som fan att det har varit svårt då man inte haft någon sjua – ännu! Det har inte varit så där långt borta vid några tillfällen så det känns att det är på gång.


Idag håller jag tummarna lite extra för "grön kusk", kör så det ryker Åke.

Kommentarer, lopp för lopp.

Avd 1. Omgången börjar med ett bra spikförslag. Om inget oförutsett inträffar så leder 2 Korvet Klintholm detta lopp från start till mål. 8 Golden Tilly och 7 Swept to Victory kan vara alternativ för dem som garderar. Ulf Ohlsson var väldigt positiv över 10 Jens Peter Hornlines insats på Dannero och blir det fart på tillställningen så kan det vara en riktig kantboll men läget avskräcker.

Avd 2. 4 Sky Launcher är ute efter ledningen och utmanas säkert av 6 Turbo Tyson. Här är det läge för överpace vilket gynnar de som inte varit med i öppningen. 1 Skip Dimanche kan få ett smörlopp i rygg på ledaren, 11 Dude Kemp har vi inte sett gränsen på efter tränarbytet, 7 Balder Exclusive, 9 Catch The Flex och 12 Elviria har svåra lägen men är inte borta med rätt lopp.

Avd 3. Här avgörs det mesta i starten. 6 Pensionate Kemp är en kanon men jag tror inte att hon tar en längd på 1 Maid For Tag i starten. Det är bara att välja – gå kort på två eller spika 1 Maid For Tag. För min del blir det streck på båda.

Avd 4. 7 Iceland imponerade senast och är utan tvekan ett spikbud. Han hade dock problem med travet och det kanske inte är helt fel att gardera. 2 Bonus Käll, 1 Tanker och 9 Lucky Lavec är de hetaste motbuden. 11 Narmo Streamline är inte heller ofarlig med klaff på loppet.

Avd 5. 4 Philip K är startsnabb och en allvarlig spetsaspirant. Kan vara spets och slut. 7 Man On The Moon möter lite värre motstånd än sist och har också ett sämre läge. Övriga som inte är helt avsågade är 6 Asterix Tooma, 2 Elit Farming och 5 Cocktail Zon. Jag varnar speciellt för 3 Tom Raider som har ett bra läge.

Avd 6. Silverdivisionen är ett riktigt getingbo om det inte är så enkelt att 4 Mac Kindley bara vinner. 1 Turnaround är bättre bakifrån, men körs kanske i ledningen den här gången. 2 Global Investment och 3 Cadeau K har kapacitet att blanda sig i segerstriden, speciellt om den förstnämnde når ledningen. 9 Majesty Of Rock och 10 Ausa T.Y.C. vann sina försök på ett övertygande sätt men torde nu få svårt att räcka till från svåra lägen. En eller många?

Avd 7. I Harper Hanovers lopp startar fjolårsvinnaren 11 Milord De Melleray och han blir nog favorit igen. På samma fålla räknas även 13 Triton Sund B och 15 Race Fan.
På startfållan finns några som kan slinka undan med rätt tempo.
Jag tänker i första hand på 7 Quarcio Du Chene (årets blivande derbyvinnare), 6 Hoof Beats och 1 Highlite Survivor. Är man tuff så går man kort på två – 11 och 15.

Inga kommentarer: