söndag, oktober 03, 2010

Fler funderingar med anledning av valutgången...

En spännande vecka väntar och redan på måndag skall riksdagens talman och två vice talmän väljas. Det är svårt att sia om resultatet, kanske får vi en talman som utsetts med stöd av röster från Sverigedemokraterna.
På tisdag fortsätter det med regeringsförklaringen och kanske det mest spännande, vilka är ministrar i den nya regeringen?
Säga vad man vill om Fredrik Reinfeldt, men där sitter det inte fast. Det var väl inte många som trodde att han skulle splittra ett vinnande lag men där fick vi fel. Utbytet av Per Schlingman är säkert välplanerat och han får en annan och kanske ännu viktigare roll i fortsättningen. Sofia Arkelstam är tydligen ett stjärnskott som har rätt bakgrund och hennes intresse verkar vara gröna frågor. Bäva månde Klimat-Maria. Man vilar inte på lagrarna inom Moderaterna utan kör vidare efter de strategier som hitintills visat sig vara mycket lyckosamma men man byter ut och flyttar personer för att nå maximal effekt och få fler sympatisörer. Detta trots att man har gjort det bästa valet på 100 år.

Men sossarna tågar på i gamla spår. Där har det inte gjorts några byten – inte ännu i alla fall. Trots det sämsta valresultatet i partiets historia händer ingenting annat än att man tillsätter en haverikommission och kallar in en extrakongress. Men man låter de som är ansvariga för floppen analysera vad som hände och vad det berodde på. Sahlin, Baylan, Östros, Bodström, Österberg, Ylva Johansson och Lundby-Wedin är väl inte några namn man kopplar till förnyelse direkt. Men jag för står problematiken, det räcker med att höra Jytte Guteland mindre än fem minuter för att förstå att det inte finns någon återväxt i partiet.

Inga kommentarer: