måndag, oktober 18, 2010

Det bara öser ner

Snacka om regn, jag har aldrig varit med om något liknande. Det är kopiösa mängder med vatten som det handlar om.
Ändå verkar Surin ha klarat sig förhållandevis bra. Men tågtrafiken mellan Bangkok och Surin är inställd på grund av översvämningarna i Nakonratchasima (Korat). Landsvägstrafiken har också fått ledas om då huvudvägen mellan Bangkok och Surin står en meter under vatten i Nakonratchasima. Flera personer har också omkommit där på grund av översvämningarna.
I Rayong och på Koh Chang har man också haft stora problem, bland annat har flera ras förekommit då vattenmassorna dragit med sig lera och jord från höglänta områden.
I dag besökte Thailands premiärminister Nakonratchasima och på TV kunde man se honom i en båt mitt i sta’n vinkande åt befolkningen.
Det är mer än femtio år sedan man varit med om något liknande i Nakonratchasima. Det har alltså hänt tidigare och är inte någon ny företeelse även om det var länge sedan senast. Självklart så kommer många ändå att skylla på klimatförändringar och koldioxidutsläpp.

Vi hade planerat att åka ner till Hua Hin under den närmaste tiden men nu vet jag inte hur det blir. Det är ca en månad kvar av regnperioden och än hinner mycket hända.
De goda föresatserna med mycket motion och träning har också fått skjutas på framtiden.


Inga kommentarer: