lördag, oktober 02, 2010

Äntligen hemma...

Nu är vi tillbaks i Surin och resan gick bra hela vägen. Turkish Airlines var en positiv överraskning och de får fullt godkänt. Moderna flygplan, trevlig besättning och ville man ha en Whisky eller en grogg så behövde man inte betala fyra Euro som man måste göra då man flyger med SAS och Finnair och en del andra bolag. Vi landade faktiskt lite före tidtabellen och från flygplatsen tog vi taxi till hotellet vilket tog ca 35 minuter. Det facila priset av 340 bath är ju också överkomligt. Det är faktiskt billigare än att åka taxi från Granlo till järnvägsstationen i Sundsvall, vilket på sin höjd tar tio minuter.
Efter att ha duschat och vilat lite så åkte vi och köpte tågbiljetter (Bkk - Surin) och därefter till marknaden vid Hotel Indra för att handla lite presenter.
Tåget tog ca 7,5 timmar och hade, som vanligt, lite svårt att hålla tidtabellen. Antalet väskor och påsar hade stadigt växt under resans gång så det var mycket att hålla reda på när vi skulle ombord på tåget. Det blir lite problem då antalet armar inte räcker till och när resväskorna börjar anta en vikt som närmar sig 30 kg.
Nåväl, på perrongen i Surin väntade barnen och det blev ett glatt återseende. Detsamma gällde då vi kom hem, Zippo höll nästan på att slå knut på sig själv av glädje.
Nu är det lördag förmiddag här och vi håller på att acklimatisera oss till värmen och luftfuktigheten samt det faktum att Thailand ligger fem timmar före Sverige. Termometern visar 33,0 grader just nu och solen lyser från en molnfri himmel. Men lite regn lär vi säkert få räkna med framöver eftersom regnperioden ännu inte är slut på ett tag.
Det är lite som behöver åtgärdas efter nästan fem månaders frånvaro men ungarna hade städat och fixat så det som skall åtgärdas får ta den tid det tar.

Inga kommentarer: