lördag, november 12, 2011

VM i V75...

Nyckelkusk med chanser

Det blev bara en marginell förbättring senast. Fyra rätt på en på förhand mycket favoritbetonad omgång är långt ifrån godkänt och inte mer än sju rätt efter två omgångar är bara dåligt. Jag ligger efter den senaste omgången på plats 15 517 men målsättningen står kvar, att jag skall in bland de tusen fösta så fort som möjligt.
Dagens omgång ser väl inte alldeles enkel ut och jag väljer att chansa lite när det gäller enkelstrecken. På förhand så sitter Kihlstöm inne med några bra chanser och Svanstedts ledning i V75-ligan har krympt oroväckande på slutet. De senaste sex omgångarna har Kihlström vunnit åtta lopp mot två för Svanstedt. Kanske Svanstedt kan ge svar på tal i dag?

Avd 2.           6 Joker Stursk möter i stort sett samma motstånd som senast från ett bättre läge och är ett bra alternativ till singelstreck. 7 Tion Medon Sisu utmanar om han når ledningen. 4 Borga Baron och Ajexes Daylight känns bortglömda men båda startar med chans.
Avd 3.           Tredje gången gillt för Maharajah? Tänkbar spik, men med diffus form är 1 Iceland och 9 Torvald Palema streckvärda. Vad kan Sanity från ett knepigt läge och mot det här motståndet?
Avd 4.           2 Glenn Palema skall gå barfota runt om för första gången. Svanstedt och barfota första gången brukar vara en bra kombination. Det krävs nog fyra-fem streck för att man skall känna sig säker i det här loppet om nu inte Glenn Palema hittat en ny växel.
Avd 5.           14 Global Kitten är klar förstahäst i loppet men motstånd saknas inte och från det här läget kan det strula.
Avd 6.           5 Saston är ett sunt alternativ till enkelstreck även om distansen kanske är i kortaste laget. Vill man gardera så är 8 Calvados Crane första motbudet.
Avd 7.           7 Olivia Lavec tyckte jag var ett fynd i går kväll som femtehandare på strecken men nu är hon näst mest streckad men det kan vara ett roligt ekelstreck.

Mitt system:

Avd 1.           2,5,9                                    R 4-6
Avd 2.           4,5,6,7                                 R 1-12
Avd 3.           1,4,7,9                                 R 3-2
Avd 4.           2,6                                       R 4-5
Avd 5.           14                                        R 7-13
Avd 6.           5,8                                       R 7-9
Avd 7.           7                                          R 5-1

Inga kommentarer: