tisdag, november 01, 2011

Problemen fortsätter i Bangkok....

Problemen i Bangkok fortsätter även om det slutat regna. När man ser förödelsen på TV så har man svårt att ta in det, gator där vi har åkt bil flera gånger, trafikeras nu av båtar. Många har parkerat sina fordon på expressvägarna som går genom Bangkok på hög höjd vilket gjort att framkomligheten är starkt nedsatt. En del av de krokodiler som rymt i samband med översvämningarna har skjutits eller infångats men många är fortfarande på fri fot och har sannolikt följt med vattenmassorna ut i Siambukten. Jag vet inte om de kan överleva i saltvatten, men kan de det så kan de kanske dyka upp lite varstans på de stränder som vetter mot Siambukten.
En bild säger mer än ord
Den nya premiärministern har fått sämsta tänkbara start på sin mandatperiod och det skall bli intressant att följa vad som händer framöver. Kostnaderna för katastrofen är oöverblickbara för tillfället och slutnotan kommer säkert att handla om flera miljarder.
För vår del här uppe i den nordöstra delen av landet har vi nu inget problem med vattnet däremot börjar varuhusens hyllor och diskar att gapa tomma. Det är konsekvenser av att många fabriker har fått stänga samt att det är problem för transporterna att ta sig fram inom vissa områden. 
Toyota i Surin har inte en enda ny bil att sälja och de kan inte heller svara på när man kommer att återuppta produktionen i fabriken som ligger inom det drabbade området. Övriga bilmärken lär ha samma problem då man inte importerar bilar till Thailand, utan har hopsättningsfabriker för så gott som samtliga bilmärken.

Inga kommentarer: