torsdag, november 24, 2011

Ett besök i Kambodja...



Vi har besök av Christer Qvick och Noj från Granlo i Sundsvall och förutom Elefantfestivalen har vi också besökt marknaden på andra sidan gränsen vid övergången i Chong Chom.
Gränsövergången
Det är olika regler och priser vid varje tillfälle när man gör den resan och den här gången var det stökigare än vanligt - på båda sidor om gränsen.
De finns inga officiella prislistor och man får inte heller någon stämpel i passet.
Tidigare har det inte varit något problem utan man stoppar några hundringar i passet och sedan är det bara att passera gränsen men den här gången fordrades det ett längre snack med en högre chef innan vi fick passera och på den Kambodjanska sidan betalade vi 200 bath som vanligt men sedan vi satt oss i en tuc-tuc för att åka ned till marknaden blev vi stoppade av en nitisk immigrationstjänsteman som ville se mitt och Christers pass. 
Christer, Yaya och Noj

Efter lite diskuterande fick vi tillbaks passen och kunde åka vidare till marknaden utan att behöva smörja ännu en gång.
Innan vi återvände till Thailand passade vi på att besöka casinot och Christer gick därifrån med plus. Själv satsade jag inte en bath, det får räcka med spelet på hästar.

Inga kommentarer: