torsdag, mars 26, 2015

Asylkatastrofen.....



Jag har idag tittat på ”Uppdrag granskning” som sändes igår i Sverige. Det mesta kom väl med men att kalla alla dem som söker asyl i vårt land för flyktingar är inte speciellt relevant. Andelen flyktingar är under femton procent av de som kommer hit. Att bostadssituationen och bristen på lämpliga arbeten är flaskhalsar var ju heller inget nytt.

Att höra ett kommunalråd rekommendera plöjning av ny åkermark och skogsgallring som lämpliga arbetsuppgifter finner jag inte ens anledning att kommentera. Ytterligare ett bevis på att vi har de politiker som vi gjort oss förtjänta av.

Representanterna för regeringen och den så kallade oppositionen (Johansson och Santesson) såg baracker som enda lösning på bostadssituationen. Inte ett ord om att fler länder i Europa och världen i övrigt måste ta ett större ansvar vad avser flyktingmottagningen. De enda som inte verkar begripa att vi går emot en katastrof är de som är valda att förhindra det – våra politiker.
 
Flera i programmet fick frågan vad man skall göra åt problemet som bara växer dag för dag och där de som beviljats uppehållstillstånd fastnar i asylboendena.

Jag satt hela tiden och väntade på det som aldrig uttalades. Det enda rätta – att vi för närvarande inte kan ta emot fler invandrare utan att först se till att ta hand om de som redan är här på ett medmänskligt sätt. Självklart borde vi också se till att alla som befinner sig illegalt i Sverige avvisas, vilket bland annat borde frigöra bostäder.

Det går inte att fylla en enlitersflaska med två liter vatten. Det vet säkert de flesta, utom våra politiker.

Det såg man flera bevis på i gårdagens ”Uppdrag granskning”.

Inga kommentarer: