tisdag, mars 13, 2018

Alternativmedia....




Efter bara några dagar har jag fått flera mail med förfrågan om var man kan finna information om de föreslagna grundlagsändringarna samt om annat som media i Sverige underlåter att informera (mörkar) om.
Jag har gjort en sammanställning av alternativmedier som jag brukar ta del av. Några av dem kallas ”hatsajter” av etablissemanget. Döm själva!
här kan ni bilda er en uppfattning om vad ni inte får veta när ni lyssnar på Statsradion, tittar på Statstelevisionen eller läser mainstream media. Men många av er är väl upptagna med att titta och lyssna på Melodifestivalen och liknande program. Det handlar om prioritet.
Det är nämligen den här typen av alternativmedier som staten nu vill täppa igen käften på genom förslagen till ändringar i grundlagen. Flera av de uppräknade alternativmedierna har länge varit en vagel i ögat på traditionell media nu ser man fram emot att ensamma kunna bestämma vilka nyheter folket är moget att ta del av.

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning som bl a skriver om Ekonomi, Hälsa, Politik Media, Moral & Etik och Vetenskap.


Julia Caesar
Julia har varit verksam i alternativmedia sedan 2010 med krönikor och podcasts och twittrar flitigt.
Hon är en faktaberoende yttrandefrihetsfundamentalist och hyllar principen att allting ska kunna sägas och skrivas, sedan får människor själva ta ställning. Media ska berätta sanningen, bilda och upplysa men inte uppfostra.

KATERINA MAGASIN
Katerina Janouch skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv.  Hon är en viktig och orädd opinionsbildare som inte viker ner sig för etablissemanget.

Ledarsidorna.se

Ledarsidorna.se är ett politiskt obunden webbaserat nyhetsmagasin. Systemkritisk, konsekvensneutral och ständigt i opposition.

Samhällsnytt
Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp och specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom utför man regelbundet granskande och grävande filmreportage.
Målsättningen är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.

FRIA TIDER
Fria Tider är en nättidning. Den är fristående och beskriver sig som frihetligt konservativ.

NYHETERIDAG
Nyheter Idag är en oberoende nyhetssajt vars nyhetsrapportering inriktar sig på bl a politik, sociala medier samt utrikesnyheter. Man fokuserar på att skapa egna nyheter genom intervjuer, vara på plats för att filma/fotografera samt följa vad som sker i sociala medier.

You Tube
Youtube är en en webbplats med videoklipp som laddas upp av dess användare, med tillhörande diskussioner och sociala medier-funktioner. Nedanstående länk är ett exempel på vilka möjligheter denna funktion erbjuder.

Ovan uppräknade alternativmedier är bara några av många som går att finna på Internet och som sticker i ögonen på etablissemanget och mainstreem media.



Inga kommentarer: