fredag, mars 02, 2018

Valpåverkan?




Man kan snart inte titta på ett nyhets- eller samhällsprogram på Statstelevisionens kanaler utan att få sig inpräntat att Ryssland påverkat Presidentvalen i USA och Frankrike och att Sverige nu står på tur inför valen den 9 september.

Många får naturligtvis uppfattningen att Ryssland skall ha influerat själva valförfarandet vilket förefaller helt osannolikt. Om, och jag understryker verkligen ”om påverkan skett”, så måste man väl i så fall mena att amerikaner och fransmän utsatts för någon form av propaganda. Ingen har dock hittills lyckats framlägga några bevis för att så skulle ha skett.

Vad menas då med valpåverkan? Jag menar att alla partier pratar för sin sak och propagerar för att man skall rösta på just dem och det kan väl knappast hänföras till vad som kan anses vara valpåverkan.

LO satsar nu ca 30 miljoner för att LO-förbundens medlemmar inte skall rösta på Sverigedemokraterna. Valpåverkan eller inte? Men jag tror att det är pengar man kastat i sjön.

Folket har fått nog. Maktmissbruket, politikernas förakt för väljarna och medias Sverigebild har nått vägs ände vilket tydligt kommer att visa sig i valet den 9 september.

Känslan är också att många (de flesta) opinionsmätningsinstituten kommer att få svårt att förklara varför man hamnat så snett i mätningarna och inte ha varit i närheten av valresultatet.





Inga kommentarer: