fredag, mars 09, 2018

Sant eller osant II?



För två dagar sedan ifrågasatte jag riktigheten i Gustav Fridolins påståenden om den svenska skolan i en debattartikel i Aftonbladet.

Det kändes i hela kroppen att det han anförde var fel och nu har jag fått stöd för denna känsla, fortere än vad jag kunde ana.

Så här skriver Johan Westerholm på ledarsidorna.se dagen efter:

”Det finns skäl att vara fundersam över utbildningsministerns verklighetsbild. Skolverkets faktadatabas motsäger alla de påståenden som utbildningsministern låter göra gällande som sanna.”

Westerholm har tagit fram statistik som inte alls stöder utbildningsministerns påståenden – tvärt om - och han skriver vidare 
  
"Förutom gruppen svenskfödda med svenska föräldrar har studieresultaten för grundskoleelever sjunkit dramatiskt under Gustav Fridolins ledning. Speciellt för de redan svagaste. I den mest utsatta gruppen har andelen som lämnat grundskolan utan tillräckliga betyg för ett yrkesprogram legat konstant (eller ökat något) och ligger på drygt 6 000 unga per år, företrädesvis av manligt kön. En rektor i ett av Sveriges utsatta områden som Ledarsidorna varit i kontakt med konstaterar att denna grupp ungdomar med stor sannolikhet blir nästa generations gängkriminella. Utan betyg att få ett yrke. Utan en framtid i samhället. Deras framtidsdrömmar kommer bara kunna uppfyllas om de ställer sig utanför samhället. En grupp som växt med idag 18 000 personer sedan Gustav Fridolin tillträdde som utbildningsminister och som i valrörelsen försäkrat att han skulle lösa skolans problem på 100 dagar”.

I klartext, på ren svenska, så bibringas jag uppfattningen att Sveriges utbildningsminister, Gustav Fridolin, hanterar sanningen en aning vårdslöst och kanske till och med medvetet försöker frisera verkligheten.

Sådana här avslöjanden spiller naturligtvis över på regeringskollegan Socialdemokraterna och så länge det här samarbetet, med ett parti som inte kommer att klara 4-procentspårren den 9 september pågår, så riskerar Socialdemokraterna att få det sämsta valresultatet någonsin i valet.
 
Johan Westerholms sågning av det politiska underbarnet framgår i sin helhet här
https://ledarsidorna.se/2018/03/utbildningsministers-falska-fakta-utrikesfodda-grundskoleelever-utan-examen-okar-dramatiskt/


Inga kommentarer: