onsdag, oktober 29, 2008

En olycka kommer sällan ensam....

Det är inte nog med finanskris och fallande valutakurser. Som lök på laxen dyker det upp oförutsedda utgifter också. Det började med att motorcykeln stannade när jag var ute på sta’n. Tur i oturen var att det hände ca 200 meter fån en verkstad. Förklaringen var vatten i bensinen, kondensvatten som bildas på insidan av tanken. Det kostade 600 bath att få det fixat.

Några dagar senare började tvättmaskinen låta som en mindre stenkross. Även om den fungerade så kändes det bara som en tidsfråga innan den skulle lägga av helt. Det var bara att ringa efter reparatören vilket visade sig vara tre reparatörer när de anlände. Efter ca en timmes mekande och utan att ljudnivån sänkts beslöt de att de skulle ta maskinen till verksta’n.
På eftermiddagen var de tillbaka, alla tre. Man hade tvingats byta motor för 1400 bath.
Dagen efter konstaterade vi att säkringen löste ut när centrifugeringen startade. Det var bara att ordna en repris på mekandet. Av någon outgrundlig anledning koncentrerade man felsökningen kring vår gruppcentral. Säkringen var på 16 ampere och motorns effekt var på 2000 Watt, med andra ord inget problem, vilket jag lyckades förklara efter en del om och men. Till slut ringde de efter en fjärde reparatör och han lyckades till slut hitta felet i tvättmaskinen. Uppenbart hade någon gjort något fel vid motorbytet, men det är inget man pratar om. En thailändare gör aldrig några fel och om han mot förmodan skulle göra det så erkänner han det aldrig. I vilket fall som helst så gick jobbet på garantin.
Det hade ju kunnat stanna vid detta kan man tycka, men icke sa nicke. När vi körde första tvätten efter allt mekande så vägrade maskinen att pumpa ut vattnet. Det var bara att ringa igen och ytterligare en gång dök hela gänget upp. Men nu sa jag ifrån, inget mekande i badrummet utan ta maskinen till verksta’n och se till att den fungerar innan ni kommer tillbaks med den.
Dagen efter återkommer de med maskinen samt en plastkasse full med utbytta delar och en ny räkning på 1800 bath.
Då for hustrun i taket och menade att det inte varit något annat fel än ljudnivån när de började meka med maskinen. Lite underförstått så ansåg hon att det var de själva som på grund av inkompetens lyckats förstöra andra delar än motorn. Några 1800 bath var det inte alls tal om och till slut så kom vi överens om 1500 bath.
Sammanlagt 3500 bath som man hade kunnat haft betydligt roligare för.

Inga kommentarer: