fredag, oktober 17, 2008

Demokrati på ett annat sätt....

Man tror inte sina ögon. Idag har arméchefen, General Anupong Paojinda, uppmanat premiärminister Somchai Wongsawat att ta sitt ansvar för sammandrabbningen mellan PAD och polisen den 7 oktober och avgå från sin post. Det är ju ingen hemlighet att militären sympatiserar med PAD men det här tar nog priset.
Tänk er Rosenbad blockerat i flera månader, vatten och el avstängt, folk kan inte ta sig till eller från jobbet, maskerade demonstranter som kastar sten och bomber mot polisen, bilar som sätts i brand osv. Efter ca fyra månader så tröttnar regeringen och polisen får tillstånd att sätta in tårgas mot demonstranterna. Då anklagas regeringen av överbefälhavaren för att ha tagit i mer än nöden kräver och att statsministern bör avgå. Så upplever jag det som händer här
The National Counter Corruption Commission har också ansatt den nya premiärministern med korruptionsanklagelser som ligger åtta år bakåt i tiden.
Utöver detta så pågår utredningar om valfusk mot PPP.
Oddsen på att premiärministern sitter kvar över årsskiftet och att PPP inte fälls för valfusk och förbjuds som parti är inte högt.
Men vad händer sedan?

Inga kommentarer: