torsdag, februari 19, 2009

Tillbaks i de gamla gängorna igen....

Nu börjar man känna sig varm i kläderna igen. Det vore väl konstigt annars, då termometern visar 36,2 grader.
Det var roligt att komma tillbaks, barnen hade städat, fejat och putsat fönster så det var helt i klass med ”Swedish clean”.
För de som inte känner till det så skiljer vi på ”Swedish clean” och ”Thai clean” där det sistnämnda är en något enklare variant av städning som uppskattningsvis tar 95 % kortare tid att utföra än vad ”Swedish clean” gör.
Övergången från ”Thai clean” till ”Swedish clean” har inte varit helt friktionsfri, det har tagit sin tid att få det att fungera.
Det har hänt en del medan vi varit i Sverige, bland annat så har Zippo lyckats skämma ut sig riktigt ordentligt. Yaya har just varit och betalt för en grillad kyckling som han stulit från en liten kvartersrestaurang på gatan.
Bilen har varit på reparation och en grej som har med transmissionen att göra (se bild) är utbytt. Total kostnad för reservdel och arbete var inte högre än 1070 bath. Jag är glad att det inte inträffade på bilen i Sverige.
Genomströmningsvärmaren i duschrummet slutade att fungera strax efter det att vi åkt till Sverige och den reparationen uppgick till 1500 bath. Det nya elementet (se bild) kostade 1300 bath och resten utgjordes av arbetskostnad.
En av skjutdörrarna till entrén hade spårat ur vilket händer titt som tätt och det fixar jag själv.
Den största förändringen är dock växlingskursen, igår kostade 10 000 bath 2 640 kronor att jämföra med 2 313 kronor den 6:e december eller 1 845 kronor den 21 maj förra året. Håller finanskrisen i sig så blir det här ett problem.

Inga kommentarer: