lördag, februari 07, 2009

V75-tankar inför tävlingarna på Jägersro den 7 februari

Jägersro bjuder upp till V75 och serverar en riktigt spelvärd omgång idag och förhoppningsvis så kan det bli en hyfsad utdelning.
Förra veckan så var min analys i stort sett klockren, vi hoppas på en upprepning idag men med en bättre utdelning.
Dagens nyckelkusk är Åke Svanstedt som sitter inne med några fina chanser på förhand men det finns en del frågetecken runt stallformen. Det finns flera spikförslag och med fingertoppskänsla och lite flax så kan det bli sju rätt idag.
Med några skrällar så stiger utdelningen snabbt och bankkontot kan få sig ett nyttigt tillskott i dessa svåra tider med finanskriser och katastrofala valutakurser.

Kommentarer, lopp för lopp.
Avd 1.
Omgången inleds med ett klass-II lopp med voltstart. Det lutar åt att Björn Goop släpps till ledningen med 6 Soldier Thrust och då kan loppet vara över. Svante Båths duo 5 Lucky Luke och 7 I’m Alone Face lär dock bjuda på motstånd och ger sig inte utan strid. 1 Flintstone Broline är lite streckad i förhållande till tidigare resultat och kan här bjudas på en smörresa i rygg på ledaren och med lucka 200 kvar kan det smälla till. 11 Power Victory får ses som en riktig kantboll med ett optimalt löpningsförlopp och högt tempo på loppet.

Avd 2. 6 Going Southwind är ett sunt spikförslag och det lutar åt spets och slut. Intrycket förstärks av stallets positiva uttalande. Det finns dock anledning att vara extra observant på värmningsrapporterna eftersom det handlar om klass III där formkurvorna växlar snabbt. Värst emot är nog 1 Lovely Lidob men 2 Rumbleinthedjungle, 10 Tradewind och 9 Bergshults Bobo och är inte heller borta om favoriten missar.

Avd 3. 4 Skogans Joker har imponerat i de två senaste starterna och det är svårt att gå emot honom. Jag är dock inne på att 8 Order By fax kan överraska i det här loppet. Det går inte heller att räkna bort 9 Kocabar som har tre raka andraplatser i liknande sällskap 2 Hoof Beats och 6 Global Investment debuterar i guld och det blir intressant att se vad de kan prestera men jag tror inte att de slår de mer rutinerade hästarna. Jag funderar på att spika 8 Order By Fax, en vild chansning kan tyckas men med ett lopp i kroppen efter det misslyckade Frankrikeäventyret så sitter nog formen där. Det är bara läget som oroar och en viss risk för krångel föreligger.

Avd 4. Lärlingsloppen brukar vara lite svåra att bena ut men idag ser det ut att vara lite enklare än vanligt. 6 Joel Cortina går till ledningen och kan hålla enda hem om han får bestämma en bit. Värst emot är 11 Rocket Power, som har imponerat på slutet. Det låter också positivt kring 12 HoityToity Face men läget avskräcker. Med tre hästar så är loppet heltäckt men jag nöjer mig med de två förstnämnda och jag tror att 11 Rocket Power slår 6 Joel Cortina trots Luddes optimism.

Avd 5. 12 Cleo Nalan verkar vara något alldeles extra men kan få problem med voltstarten. Felfri är det dock en bergvinnare. Springspåret är positivt och kan innebära att det blir en felfri avgång. Garderingar är i första hand 4 Cinnamon Bum, 3 Melby Ready 13 Staro Borderline och 6 Trigger. Spika eller inte – det är frågan? Om man inte spikar kan det vara läge för en helgardering.

Avd 6. Klass I försöket är nog dagens mest öppna lopp och det finns flera segeraspiranter. Min vinnare är Redford Tuna som jag tror drar till ledningen och blir kvar där tills mållinjen passerats. 6 Goldcrest, 4 Casander Boy, 2 Conrads Garland, 10 Manpower Bank och 9 Revenue J:r är de som utmanar i första hand.

Avd 7. I sista avdelningen 9 Quarcio Du Chene bästa hästen men det är inte alltid det står rätt till i huvudet på honom. Han har ett eget humör och vad som helst kan hända när han är med. Motståndet består i första hand av 7 Strong Boy D.E. och 4 Happy Dancer. Jag tror att det räcker med tre hästar i V75-avslutningen om man inte väljer att spika 9 Quarcio Du Chene.
.

Inga kommentarer: