måndag, december 07, 2009

En skitsak som fick oanade proportioner…

Snacka om chock, kommer hem och har hela trädgården uppgrävd. Fem gubbar med spadar, hackor och yxor gräver och hackar värre ett helt gäng svenska grävlingar i toppform.
Vad är det som händer, är första frågan som inställer sig när man hjälpligt har återhämtat sig.
Efterhand så börjar det klarna, även om det tar ett tag innan poletten trillat ner för gott. Tanken som vi köpt har tydligen en trekammarfunktion och skall anslutas till det ”kommunala” avloppet för att det skall fungera på bästa sätt. Jaha, jaså, men läckaget då, är det fixat?
Nä, nä har aldrig varit något läckage. Eftersom tanken inte anslutits till avloppet så har det läkt då tanken blivit full. Under regnperioden, då grundvattennivån har varit exceptionellt hög har vattnet runnit in ”bakvägen” i tanken. Jaha, vad kostar det här kalaset då, och när är det klart? Jag tycker dessutom att jag känner igen verktyg och maskiner som borrhammare, rondell och spadar mm. Jodå, hustrun har lånat ut mina maskiner – utan att fråga, som vanligt alltså.

Man kan ju alltid hoppas att det går lite snabbare och blir lite billigare när de får tillgång till riktiga grejor – men fan tro’t.

Inga kommentarer: