söndag, december 13, 2009

Besök från Sverige...

Under veckan har vi haft besök av Janne och Kim från Bosvedjan. De är här för att fira jul och nyår i sitt hus i Kapchoeng. Janne har också haft en del problem med sitt bygge. Allt har inte utförts på överrenskommet sätt och påtalade brister har inte heller åtgärdats. Dessutom fick de problem med vattentillförseln när de kom, men det har de löst genom att koppla in sig på det ”kommunala” nätet.
De tog sig i alla fall tid att hälsa på oss och på onsdag hade vi fixat lunch och middag hemma och det blev en trevlig kväll. På torsdag var det besök på Big C Supercenter som gällde och där hade varken Kim eller Janne varit tidigare. Vi gjorde även en sväng på IQ, ett stort byggvaruhus med ett enormt sortiment av det mesta. Det blev Janne imponerad av.
Vi avslutade dagen med ett restaurangbesök och valet föll på Farang Connection, som har en del västerländska rätter på menyn. Med thailändska mått mätt så är det inte direkt billigt att äta där men vi var inställda på att vi ville ha lite extra. Janne slog på stort och beställde en soppa som förrätt medan jag gick direkt på varmrätten, en Gordon blue. Janne valde samma varmrätt och den kom in före soppan vilket antagligen berodde på att servitrisen inte fattat vilken soppa Janne beställt. Hon kom därför in med två konservburkar och uppmanade Janne att välja en av dem och så småningom så kom soppan på bordet.
Hustrun, Kim och barnen gnällde över priserna och beställde stekt ris med några tillbehör trots att jag stod för notan. Det blev mest ett petande i matten, ingen höjdare hos någon och den Gordon blue man serverade var utan konkurrens den sämsta jag ätit. Detsamma gällde Janne så det mesta fick vi med oss i en doggy bag till Zipo. Jag var tveksam till om han skulle äta det men efter en viss tvekan och misstänksamma ögonkast så gick det ner morgonen efter. På fredag återvände Janne och Kim till Kapchoeng och de åkte med Yaya till Prasat där de kollade Yayas hus varefter de åkte vidare med bussen hem till sin by.

Inga kommentarer: