onsdag, december 16, 2009

Onsdag W51

Planet landade enligt tidtabell i Zurich och vi hade 40 minuter på oss till nästa avgång mot Stockholm. Från terminal E Till terminal A åker man tåg och på det fick vi vänta några minuter och väl framme i terminal A så gällde det att hitta rätt gate också. Självklart så låg den längst bort i terminalen och innan vi fick komma igenom så var det den obligatoriska säkerhetskontrollen, av med livrem, klocka och allt som kan få sensorerna att pipa. Datorn skall även tas ur väskan och kollas separat. Den här gången hade jag back up-disken i handbagaget och den tilldrog sig ett visst intresse från kontrollanternas sida så där gick ytterligare några minuter. Med ca tio minuter före avgångstiden till godo äntrade vi planet till Stockholm och då var vi en aning svettiga.
Vi landade lite försenade i Stockholm där vi fick vänta på bagaget i ca trettiofem minuter och då var vi bland de första som fått vårt bagage. Det rådde en mycket irriterad stämning bland många av resenärerna som skulle vidare med flyg eller andra transportmedel. Jag vet inte om det var en medveten maskningsaktion hos personalen som sköter bagagehanteringen men det är kanske inte helt osannolikt. Tur nog så hade vi gott om tid innan vår avgång med tåget till Sundsvall. Vi passade på att äta lunch medan vi väntade och den här gången var inte Wayne’s Coffee aktuella efter förra incidenten. Vi valde ett ställe som heter Sbarro Sky City och där åt vi två Spagetti Bolognese inkl sallad, bröd och dryck för 69 kronor styck. God mat till ett överkomligt pris och trevlig personal gör att jag kan rekommendera Sbarro Sky City.
Tåget avgick något efter tidtabellen och förseningen ökade under resans gång på grund av ett stort antal tågmöten. Men mesta tiden tog det i Gnarp då det var problem med en växel och lokföraren måste lämna tåget för att sopa undan snö för att få växeln att fungera. Man tror inte det är sant.
Hem kom vi i alla fall och där låg det ett tunt lager med snö på marken. Enligt taxichauffören så var det säsongens första snö som kommit dagen före. Innan vi packade upp så tog vi en promenad och hämtade bilen.

Det var skönt att jag redan bytt till vinterdäck så nu slapp jag det.

Inga kommentarer: