onsdag, januari 05, 2011

Fler "svenskar" som är ute och rör på sig...

En ”svensk” 18-åring från Sundsvall har gripits i Uganda – misstänkt för att ha planerat att utföra ett terrordåd åt Al-Shabab, enligt Expressen. Han fick sitt svenska pass så sent som i slutet på november. Av artikeln framgår också att han är en flitig Facebookanvändare och två dagar innan han greps hade han gjort en uppdatering från sin mobil.
Vidare framgår att han flög från Arlanda till Entebbe i Uganda i slutet på december. Vid gripandet framkom även att han hade dubbla pass.

Det här handlar troligen om ett s k ensamkommande barn. Det visar också att migrationsverket inte har ett hum om vad man håller på med, vilket inte är dugg förvånande för mig som haft med dem att göra. Det skulle vara intressant att få veta om migrationsverket kände till att han hade ett kenyanskt pass också eller om han ansökte om asyl som papperslös. Man undrar ju också på vilka grunder han har beviljats asyl i vårt land.

Han verkar ju inte ha varit direkt barskrapad då han haft pengar till flygbiljetten och även kunnat inhandla en mobil från vilken han kan uppdatera Facebook oavsett var han befinner sig i välden. Var har han fått pengarna ifrån, är en intressant fråga.

Men det är ingenting som intresserar media eller våra folkvalda representanter. Följer det här de vanliga rutinerna så lär väl Sveriges ambassad i Nairobi få jobba häcken av sig för att han skall kunna återvända till Sverige.

Inga kommentarer: