måndag, januari 17, 2011

Temperaturen sjunker....

I morse var det riktigt ruggigt, 17,2 grader visade termometern. Det är bara att konstatera att vi har vinter här också. En vinter utan snö, kyla och halka på vägarna men som ändå upplevs som riktigt kall av thailändarna. Ute i byarna sitter folk och värmer sig framför brasor. Jag tyckte själv att det var småruggigt i morse och hade gärna dragit täcket över huvudet och somnat om.
Men efter klockan sju är det kört, då påbörjas ungarnas procedur inför skoldagen, vem som skall duscha först, saker som inte ligger där de skulle ligga, vem som har tagit vems handduk, kläder som egentligen skulle ha strukits kvällen före och för att inte tala om smällandet i dörrarna.
Sedan är det lugnt ett tag tills de skall iväg till skolan och det är skilda tider för alla tre och för varje moppe som startas och var och en som åker i väg skäller Zippo högljutt då han ser flocken skingras.
Så somna om det kan man bara drömma om, det fick bli en motionsrunda i stället och för det ändamålet var temperaturen klart lämplig.

Inga kommentarer: