fredag, maj 25, 2012

Historien om herr Günther….


Jag träffade herr Günther första gången 2002 då vi bodde i Karon. Han var då tillsammans med en thailändsk kvinna som bodde i en by i närheten av Yayas by. Sedermera flyttade de till Rayong där de etablerade ett mindre företag i livsmedelsbranschen och vi var dit och hälsade på vid några tillfällen. De köpte även en fastighet för uthyrning och byggde ett hus för det egna boendet. Herr Günther och hans thailändska flickvän var också vid några tillfällen och hälsade på oss i Surin men de senaste åren har han inte kunnat lämna Rayong på grund av att de skaffat flera hundar. Vi brukade dock talas vid via telefon några gånger per år.
Senast vi hälsade på i Rayong var för två år sedan och då tyckte jag mig skönja problem i förhållandet, något hans flickvän också bekräftade för min hustru.
Han hade ett uppehållstillstånd gällande ett år i taget vilket bland annat innebar att han måste kunna redovisa banktillgodohavanden på minst 800 000 bath vid varje tillfälle då han ansökte om förnyat uppehållstillstånd. Det var pengar han inte hade och vid varje tillfälle måste de låna pengar för att uppfylla detta krav. Företaget har väl genererat en viss vinst under årens lopp och det belopp som måste lånas upp har blivit mindre och mindre. Det här året måste de låna 300 000 bath då han lyckats spara ihop 500 000 bath. Lånet togs som vanligt i flickvännens namn.
I Rayong umgicks han till och från med en annan tysk, som vi kan kalla herr Horst, och som har en mycket tvivelaktig bakgrund om man skall tro herr Günthers fästmö.
Nu är det i alla fall på det viset att herr Günther har försvunnit och efter några dagar så hörde herr Horsts hustru av sig och påstod att herr Günther återvänt till Tyskland och att det inte behövdes göra någon anmälan till polisen om försvinnandet.
Herr Günthers flickvän lyssnade dock inte på det örat då även hennes moppe försvunnit tillsammans med herr Günther och den verkade hon sakna mer än herr Günther. Polisanmälan gjordes och man har kollat igenom hemmet på jakt efter pass och bankböcker bland annat.
Ännu vet man inte vad som hänt men kanske har återvänt till Tyskland, kanske har han hittat en ny flickvän och i värsta fall kanske han blivit ihjälslagen och bestulen på pengarna.
Polisen har ännu inte bekräftat att han lämnat Thailand.
Vi avvaktar ett besked och hoppas att vi får ett sådant innan vi återvänder till Sverige  

Inga kommentarer: