tisdag, maj 29, 2012

Äntligen (snart) hemma....


Bangkok - städernas stad
Efter dryga åtta månader på andra sidan klotet finns en viss hemlängtan och den har ökat den sista månaden men nu är vi äntligen på väg. Vi lämnade Surin kl 21.10 i går kväll och anlände Bangkok strax före kl 07.00, ca en timme försenade (som vanligt). Men vad gör det, vi åker inte vidare förrän sent i morgon kväll. Då bär det av till Istanbul där vi byter flight till Stockholm. På Arlanda får vi vänta några timmar och då får jag väl passa på att be till högre makter att tågförbindelsen norrut skall fungera. Att åka med SJ verkar vara lite lotteribetonat vad jag har kunnat förstå av svenska media på nätet. Med tanke på den pågående islamiseringen av Sverige så kanske det har ordnats särskilda bönerum på Arlanda. Då är det bara att falla på knä och skjuta upp ändalykten i vädret och läsa hymnen ” SJ; SJ gamle vän…” Då bör det förhoppningsvis fungera – eller?
Smalspårigt och dieseldrivet
Trippen mellan Surin och Bangkok är ingen höjdare direkt då det inte blir mycket till sömn. Det är många rälsskarvar på 400 kilometer och mycket annat under vägen som gör att det är stört omöjligt att få en sammanhängande sömn, det handlar mer om någon form av dvala. Därför ägnade vi förmiddagen i dag åt att ta igen den sömn vi förlorat och eftermiddagen hade vi avsatt för shopping. Men det blev inget av med det då regnet öste ner vilket jag inte sörjde speciellt mycket. Nu får vi ägna morgondagen åt planerade inköp i stället. Det är i första hand MBK vid Siam Square och marknaden vid hotell Indra som gäller.
Det skall bli roligt att komma till Sverige och träffa vänner som vi inte har sett sedan vi lämnade Sverige i slutet på september förra året.

Inga kommentarer: