söndag, juni 01, 2014

Äntligen hemma…



Efter den längsta resan någonsin mellan Bangkok och Sundsvall anlände vi till lägenheten i Sundsvall strax före midnatt i fredags. Från det att vi lämnade hotellet i Bangkok tills vi låste upp dörren till lägenheten hade det gått drygt 32 timmar.

Flyget från Bangkok avgick i stort sett enligt tidtabellen kl 02.40 men vi tvingades lämna hotellet redan kl 19.45 kvällen före på grund av det undantagstillstånd som gäller i Bangkok så det blev en lång väntan på Suvarnabumi innan vi kom iväg. Sedan blev det några timmar på flygplatsen i Doha också, delvis planerat men till viss del även beroende på att flighten till Arlanda var försenad med drygt en timme.

Den verkliga cirkusen började dock vid SJ:s informationsdisk på Arlanda, där visade det sig att de knappt visste någonting och allra minst hur vi skulle ta oss till Sundsvall. Till slut fick vi besked om att vi skulle ta en buss från terminal 5 till Uppsala, varifrån vi sedan skulle fortsätta till Sundsvall. I Uppsala var det om möjligt ännu värre då personalen som bemannade stationen visade sig tillhöra Upplandståg och de kunde inte lämna några besked om hur vi skulle ta oss vidare. Någon representant för Sj fanns inte på plats. Sj:s kundtjänst visade sig vara stängd när jag ringde dit och på SJ:s trafikinformation hade man tydligen tröttnat på alla irriterade resenärer så där svarade man inte helt enkelt.

Strax efter kl 18.00 kom det dock upp ett besked på en av informationstavlorna som tydligen är fjärrbemannade. Enligt beskedet så skulle ett tåg avgå till Söderhamn 19.00.

Det visade sig stämma, men tåget måste invänta ytterligare bussresenärer från Stockholm och Arlanda så vi kom iväg ytterligare en halvtimme försenad på vår resa norrut. I Söderhamn blev det sedan byte till buss som tog oss till stationen i Sundsvall där Christer Hellström väntade. Det är skönt med goda vänner, han hade varit förutseende och inhandlat en kasse med matvaror så att vi skulle slippa svälta till dess att vi fått möjlighet att göra egna inköp.

Jag lovar att vi somnade ovaggade.

Inga kommentarer: