lördag, mars 07, 2009

Lite kultur är väl inte fel...

I samband med att vi hämtade bilen utanför Korat så passade vi också på att besöka Phimai Historical Park. Prasat Hin Phimai är ett av de viktigaste Buddhisttempelruinerna i Thailand. Det byggdes under Kmerperioden, på 1100-talet och användes ca 200 år. Templet är ett av de bäst bevarade i Thailand och påminner till vissa delar om Angor Vat i Siam Reap i Kambodja.
Parken var välbesökt och medan vi gick runt så anlände flera busslaster med skolungdomar.

Inträdet kostade 20 bath för Thailändare och 100 bath för västerlänningar. En diskriminering som är fastställd och sanktionerad av The Fine Arts Departement, Ministry Of Culture. Det är inte första gången jag stöter på detta fenomen i Thailand. På Phuket förekom samma system på den Zoologiska parken och det Marinbiologiska akvariet.

Vi avslutade besöket i Phimai med en lunch på ett lite annorlunda ställe. I anslutning till restaurangen fanns ett område med Banyanaträd. De växer åt alla håll, uppåt, nedåt och åt sidorna och slingrar sig ihop med varandra. Trädkronorna bildar tillsammans något som kan liknas vid en jättelik parasoll under vilken många thailändare hade picknick.
Enligt skylten vid ingången så var många av träden äldre än 200 år.

Inga kommentarer: