torsdag, april 18, 2013

Varför dra på sig en massa problem?



”Har man inte problem så skaffar man sig dem” verkar vara socialdemokraternas paroll för närvarande.

”Affären” Omar Mustafa har blivit ett riktigt sänke för partiet. Det visar också en kraftig splittring inom partiet då några tycker att det var fel att han blev uppmanad att avgå. Det vittnar också om en feghet hos partieliten där ingen vill ta ansvaret för soppan och alla skyller ifrån sig. Veronica Palm sitter med Svarte Petter – med all rätt.

Med tanke på den öppna islamiseringen som sker i Sverige i dag har jag under det senaste året försökt att lära mig så mycket som möjligt om islam och islamism. Jag har avsatt många timmar att fördjupa mig i detta.

Det jag har kommit fram till är bl a att islamismen är en totalitär politisk ideologi som har som mål att utforma samhället efter månghundraåriga skrifter, begränsa kvinnors rättigheter och bestraffa sexuellt avvikande med dödsstraff samt att införa sharialagar från 600-talet. Islamiska förbundet är därför att betrakta mer som en politisk organisation snarare än ett trossamfund. Detta förbund har även starka kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten och det är detta förbund som Omar Mustafa är ordförande för. Att sedan Omar Mustafa ger uttryck för helt andra åsikter än förbundet står för skall nog mera ses som ett spel för galleriet. Känslan är att man vill bli betraktade som en företrädare för alla muslimer i Sverige vilket knappast stämmer överens med en majoritet av de svenska muslimerna uppfattning.

Det här är uppgifter som precis vem som helst kan ta del av på nätet och utgör inga hemligheter. Det som är mest märkligt är att våra olika partiföreträdare avstår från detta.
Därmed tycker jag att de som anser att man inte kan företräda två organisationer med så diametralt motsatta åsikter om hur vårt samhälle skall utformas, har helt rätt. Inga islamister i våra politiska partier.

Här har det blivit fel ända från början, då Mustafa aldrig skulle ha tilldelats något uppdrag i Socialdemokraternas Stockholmsdistrikt överhuvudtaget inte ens i en stadsdelsnämnd. Det är bara att hoppas på bättre research i fortsättningen.

Det är konstigt att debatten focuserar på vem som gjort vad och vem som gjort fel istället för att slå näven i bordet och klargöra att Islamiska förbundets målsättningar och uppfattningar ligger långt ifrån våra svenska värderingar och vår syn på hur ett demokratiskt samhälle skall fungera och vidareutvecklas.

Jag tycker också att det är ytterst märkligt att Moderaterna försvarar sin islamist, Waberi i riksdagen eftersom han som föregående ordförande i Islamiska förbundet till gränsande sannolikhet står för samma uppfattningar som förbundet ger uttryck för. 

I andra sammanhang har man haft lätt att ta till sig EXPO:s åsikter men i detta fall duckar man.

Inga kommentarer: