söndag, mars 16, 2008

Helgens fotbollskommentarer

Manchester U hade det svårt mot Derby borta på lördag. Det hade inte varit orättvist om Derby nätat både en och två gånger under den första halvleken. Foster i målet gjorde dock en mycket övertygande insats och räddade manchester kvar i matchen.
I andra halvlek så fick man lite mer spelutrymme och Derby-spelarna började tröttna.
Med en kvart kvar lyckades Ronaldo sätta 0-1.
I veckan har Man U en hängmatch mot Bolton och vid vinst så går man upp i ensam serieledning. Det kan vara farligt att ta ut något i förskott då många av ”blåbärslagen” kämpar för att undvika nedflyttning.

I natt spelade City mot Tottenham. Det började illa när Robbie Kean gjorde 0-1 i mitten på den första halvleken. I andra halvlek kvitterade Ireland. Jag hade inte protesterat om målet dömts bort för offside, mycket tveksamt. Onuoha såg till att City tog ledningen med 1-2 lite senare in i matchen.
Tottenham gjorde 2-2 genom Bent men målet dömdes bort för offside. Ytterligare en tveksam domarinsats i matchen och Svennis får nog sända en tacksamhetens tanke till Buddha som var på Citys sida i natt.

På söndag spelas två matcher som kommer att ha stor betydelse för den forsatta kampen om seriesegern, Chelsea möter Arsenal och Manchester U tar emot Liverpool hemma på Old Trafford.
Jag sticker ut hakan och lovar hemmaseger i båda matcherna.