söndag, mars 23, 2008

Manchester United mot ligasegern!

Sent på lördag kväll kollade jag in matchen mellan Bolton och Manchester City. Det är strängt taget inte mycket att skriva om. Dåligt väder, snöblandat regn och dålig fotboll. Stundtals var City fullständigt utspelade och man undrade hur laget har kunnat vinna över United två gånger den här säsongen, ett United som krossade Bolton i veckan.
Nu slutade matchen mållös och även om City hade några chanser på sina kontringar får de vara tacksam för den poäng de fick med sig hem.

Första toppmötet på söndag kväll mellan United och Liverpool började lite trevande men tempot var högt från första början. Wayne Rooney hade två skapliga chanser i mitten på den första halvleken. I den 33:e minuten slog han ett inlägg från vänsterkanten som Brown skarvade i mål via ryggen. En någon tveksam insats från Reina i målet kan tyckas.
I slutet på första halvlek varnades Torres. Mascherano, som redan hade ett gult kort och som kommenterat flera domarinsatser så långt in i matchen, kunde inte hålla tyst i den situation som uppstod, med utvisning som följd. Man borde kunna begära mer av spelare på den här nivån.
Han skulle ha tagits av planen tidigare, en klar miss av Liverpools ledning.
Med tio man på planen var det kört för Liverpool. Ronaldo nickade in 2-0 och Nani ökade på till 3-0.
Jag tror att United spelade hem ligasegern i kväll.

Efter en mållös första halvlek tar Arsenal något överraskande ledningen med 1-0 ca en kvart in på den andra halvleken. Efter två byten verkar Chelsea få nya krafter och tar över matchen. I den 73:e minuten kvitterar Drogba och med ca 10 minuter kvar av matchen sänker han Arsenal genom att göra 2-1. Resultatet innebär att Chelsea går upp på andra plats i ligan som nu leds av United med 5 poäng.
Nu är klockan ca kvart över ett på natten här borta, dags att säga god natt.

Inga kommentarer: