onsdag, december 03, 2008

Dagen efter.....

Idag hävdes belägringen av Bangkoks båda flygplatser. De demonstrerande regeringsmotståndarna lämnade Suvarnabhumi i morse. Flygplatsledningen som tidigare uttalat att man behövde ca två veckor på sig för att få igång flygtrafiken har nu reviderat sin inställning och nu tror man att det skall ha återgått till det normala inom två dygn.

Thailändsk TV har visat bilder från Suvarnabhumi efter det att demonstranterna packat ihop och gett sig iväg. Efter sig hade man lämnat en ansenlig vapenarsenal bestående av järnrör, påkar och brandbomber som polisen nu beslagtagit.

Att tre regeringspartier upplösts och att 14 politiker i partiernas ledning förbjudits att arbeta politiskt under fem år verkar dock inte ha någon betydelse för majoritetsförhållandet i parlamentet.

Nu kommer uppgifter i media där det framgår att politiker som stöder den gamla regeringen har fortsatt majoritet i parlamentet. Att PPP har upplösts visar sig sakna praktik betydelse då man övergår till ett nybildat parti och under nästa vecka väljer man en ny premiärminister, den tredje, sedan valet i slutet på förra året. Kandidater till posten är industriministern och hälsovårdsministern i den gamla regeringen Mingkwan Saengsuwan och Chalerm Yoobamrung.

På mig verkar det som om man är tillbaks på ruta ett igen.

Inga kommentarer: