måndag, december 01, 2008

Måndag i Thailand

Idag meddelade Thailands turistminister att antalet turister som har missat sina avgångar från Suvarnabhumi uppgår till 240 000. Hur många av dem, släktingar till dem och vänner och bekanta till dem kommer att besöka Thailand inom överskådlig tid?

Bangkok Post skriver att Premiärminister Somchai Wongsawat säger att han nu är beredd att lyssna på kungens råd i syfte att få slut på krisen.

Bangkok Post skriver vidare att en av PAD:s ledare, Chamlong Srimuang, beordrat demonstranterna vid regeringsbyggnaderna att ansluta till demonstrationerna vid flygplatserna. Enligt tidningen skulle det vara för deras egen säkerhet.
Som så mycket annat i den här soppan har jag svårt att förstå varför polisen inte blockerat tillfartsvägarna till flygplatserna, stoppat nya demonstranter att ansluta till operationerna och avbrutet allt underhåll i form av mat och vatten. Då hade man kunnat svälta ut demonstranterna och sluppit ta till våld, nu blir det nästan parodiskt att se obeväpnade polismän lämna sina posteringar och fly från angripande demonstranter utan att man försöker försvara sig.

Inga kommentarer: