måndag, april 18, 2011

Låt Finlands sak bli vår - igen....

I går var det riksdagsval i Finland och det är bara att notera att de finländska väljarna inte tagit intryck av vad som händer i Sverige. Sannfinländarna blev tredje största parti och fick 19 % av rösterna, 15 % mer än i det senaste valet. Man ökade från 5 till 39 mandat sedan senaste valet för fyra år sedan. Alla andra partier backade.


Noterbart är även att inte någon av de andra partiernas företrädare vägrade ta i hand eller rent av att frysa ut partiets ombud, som man gjort med Sverigedemokraterna i vårt land.


I Finland respekterar man varandra, de åsikter andra har och att en stor del av det finländska folket röstat på detta parti.


Men här hemma skenar invandringen på i sin vanvettsfärd likt ett överfullt expresståg utan förare och med nödbromsen urkopplad. Tågmästaren fick kicken då det inte längre krävs biljett för att åka med. Våra etablerade politiker jobbar i skift som eldare med hjälp av journalistkåren och deras politiskt korrekta hejarramsor. Överfullt och ingenstans att sitta står där en pursvensk och räds över den hemska färden och undrar; vart är vi på väg, kommer detta verkligen att gå vägen?


Svenska politiker och svensk media står nu där med svansen mellan benen och det är bara att konstatera att de flesta av våra politiker idag är lika ryggradslösa som de politiker vi hade under andra världskriget.


Tyvärr så är det vårt sorgliga nationalepos – fegheten hos våra folkvalda.


Det finns också anledning att påpeka att Sannfinländarna inte baktalats och nedsvärtats i finsk media. Enligt Yrsa Stenius så beror det på att ”svenskar är moralister medan finländarna är realister”. Något för svensk media och svenska politiker att suga i sig.




Några uttalanden från svenskt håll;


Svenska Socialdemokraternas Håkan Juholt har i kväll kommenterat det finska valet i ett pressmeddelande: "Det är oroande att ett populistiskt parti som saknar bredd och samhällsansvar som Sannfinländarna har rönt en sådan stor valframgång."


Sveriges utrikesminister Carl Bildt är oroad över framgången för Sannfinländarna, men tror inte att valresultatet kommer att innebära att Finland ”vänder ryggen mot Norden och Europa”. På sin blogg skriver Bildt på söndagskvällen att det ”från svensk utgångspunkt finns anledning till oro inte minst över de tongångar mot det svenska minoritetsspråket som hörts från partiets sida.”


Expressens opinionsblogg skriver bl a ” För Samlingspartiets Jyrki Katainen handlar det nu om att välja mellan pest eller kolera: Soini i regering eller i opposition. Men 80 procent av väljarna röstade faktiskt inte på Sannfinländarna. Så de kan och borde lämnas utanför. En regering som släpper in populister rättfärdigar inte bara deras politik utan tenderar också att smittas av de enkla lösningarnas tyranni.” Med andra ord förordar Expressen att 20 % av de finska väljarna skall diskrimineras, vad är det för demokrati?


Det är märkligt att svenska politikeroch svensk media utpekar och anklagar alla partier som försöker värna om sitt land och sitt folk som främlingsfientliga. Någon som förstår detta?


På Merit Wagers blogg står det mycket tänkvärt om bland annat, skillnaden mellan svensk och finländsk politik. Jag bara säger, läs http://meritwager.wordpress.com/

Inga kommentarer: